Broodworkshop & Events

Nieuwe workshops worden via onze mailinglist bekend gemaakt. U kunt zich daarvoor aanmelden.
U kunt ons ook volgen op facebook en instagram.

We bieden verschillende workshopopties, voor beginners, gevorderden, kinderen en volwassenen. In overleg leveren we ook een maatwerk broodbakcursus. De tarieven voor particulieren zijn inclusief en voor bedrijven exclusief BTW. Onze bakkerij is ontworpen om te verkennen en nieuwe activiteiten te ontplooien, lees hierover meer  in artikelen die in de krant zijn verschenen.

Klik hier voor actuele data workshop

Broodbakken en teambuilding gaan goed samen! Vandaar dat ons team ook regelmatig maatwerkprogramma’s ontwikkelt voor organisaties die opzoek zijn naar dat creatieve of slimme “extraatje” en daarnaast ook lekker vers en huisgemaakt eten willen proeven.

Je kunt zelf een groep samenstellen of als individu aanmelden en bij een workshop aansluiten. Via onze mailinglist krijg je dan  een bericht over nieuwe workshopdata. Meld je hier aan.

Bekijk ook de Co-bakers sectie om speciale workshops te zien van onze
Co-bakers, zoals de challe workshop!

1 Basis workshop

De basistechnieken van brood komen in deze baklessen kort aan de orde. Je krijgt tips en een recept om thuis zelfstandig aan de slag te gaan. Uiteraard kun je je zelfgebakken brood mee naar huis nemen. Koffie, thee en iets kleins om te proeven is inbegrepen.

Voorkennis: Niet nodig
Tijdstip: In overleg
Tijdsduur:    Ca. 3 uur
Deelnemers:     Maximaal 14
Tarief: € 45 per persoon (minimaal € 315,- per workshop,  of 7 mensen ).

2 Workshop  (basis) & Desem gezellig iets eten e

Je kunt een workshop (I) combineren met gezellig eten en het thema (zuurdesem).
Ook wordt deze workshop vaak voor een teamuitje geboekt.
Het eten bestaat uit onze standaard lunchkaart, met vegetarische – koude – gerechten.
Een drankje, inclusief wijn, is inbegrepen. Daarnaast geven we soms een rondleiding door de bakkerij en maak je kennis met verschillende soorten broden. Je kunt deeg, vormen, bakken en oergranen, zoals einkorn, emmer en spelt proeven.

Voorkennis: Niet nodig
Tijdstip: In overleg
Tijdsduur:    Ca.  4 uur
Deelnemers:     In overleg
Tarief: vanaf € 65 per persoon (minimaal € 455,- per workshop, of  7 mensen ).


3 Workshop ( LAB – maatwerk) & uitgebreid eten  en drinken

Het eten (inclusief warme gerechten) en de wijnkaart is uitgebreider in dit programma.
Vooraf bespreken we mogelijkheden om maatwerk en LAB elementen in het programma en of diner te verwerken.
Neem voor meer informatie contact met ons op.

Voorkennis: Handig, maar niet strik noodzakelijk
Tijdstip: In overleg
Tijdsduur:    in overleg
Deelnemers:     In overleg
Tarief: vanaf € 85 per persoon (minimaal € 510,- per workshop, of 6 mensen).

4 Kinderen ( Beleven en Leren: Circulaire workshop) !_
Spelenderwijs leren de kinderen over de betekenis van voeding en brood. We maken daarbij gebruik van de speelse elementen en apparaten in onze bakkerij. Kinderen kunnen handmatig of met een fiets graan malen en brood maken, wat ze daarna samen mogen eten en ook mee naar huis kunnen nemen. De circulaire elementen van de bakkerij komen aan bod en zo ervaren de kinderen ook spelenderwijs de betekenis van duurzaamheid.  Ten minste één ouder of begeleider moet bij de workshop aanwezig zijn. De prijs is in overleg en afhankelijk van het definitieve programma.

5 Maatwerk & Lab
De inhoud van deze cursus wordt vooraf met de groep afgestemd. Voorkennis is in bepaalde gevallen wenselijk. Eenmalige of een reeks van workshops kan worden samengesteld. De workshops zijn gericht op verdieping of op groepen die zoeken naar een speciaal programma, die bijvoorbeeld zwaarder op wetenschappelijke kennis over voeding en biochemie leunen. Of een eigen thema van hun bedrijf willen verdiepen.

Voorbeeld thema’s

  • Wetenschappelijke context, b.v. biochemie
  • Oergranen, einkorn, emmer, spelt
  • Lab experimenten bedenken en evalueren
  • Technieken & ingrediënten
  • Desembrood & fermentatieprocessen (Desem & Zuurdesem)
  • Vegetarische keuken, vleesvervangers

Tarief: de prijs voor deze maatwerk workshop is vanaf € 65,- euro p.p met een minimum van € 300,- per workshop, maximaal 12 deelnemers. De workshop kan worden uitgebreid met b,v. een borrel of etentje.

Een overzicht van de onderwerpen die aan bod kunnen komen in deze cursusprogramma’s / workshops;

Algemeen: We bespreken de kenmerken van brood, de ambachtelijke technieken, het mengen, vergisten, vormen en op spanning brengen van het deeg. De verschillende meelsoorten en hun bakeigenschappen komen aan de orde. Hoe verhouden oergranen zich tot modern tarwe en wat voor effect heeft fermentatie op het brood. In tegenstelling tot “gewoon” koken, bedrijven we bij het maken van gefermenteerd brood in zekere zin “landbouw” met micro-organismen. Hoe werkt dat?  We bespreken de kenmerken van ovens en hoe de broodkorst gevormd en gemanipuleerd kan worden. We gaan in op de rol van water, het magische molecuul waar astronomen soms naar opzoek zijn om ergens anders in het heelal mogelijk leven op te sporen. We leggen uit waarom water belangrijk is in het maken van brood en wat hier in bredere zin van kunnen leren.

Desem: De oorspronkelijke methode van rijzen en fermenteren wordt met behulp van in de natuur voorkomende lactobacillen en gisten gerealiseerd. Hoe werkt desem, wat zijn de kenmerken er van, zuurdesem, meer informatie over de verschillende starters en fermentatie technieken en hoe ze invloed hebben op de smaak en het uiterlijk van het product.

LAB: Out of the box denken, verkennen en samen innoveren met behulp van bijvoorbeeld oude graansoorten zoals einkorn, emmer en spelt. Denk na over reststromen in de voedselketen en hoe deze verwerkt kunnen worden in recepten. Verken nieuwe smaken door granen te ontkiemen, te roosteren. De rol van enzymen en de onderliggende chemie en natuurkunde bij het maken van brood.

Leer brood maken in Amsterdam

Broodcursus

Algemene voorwaarden workshop