Circular Sundays

Het thema van de zondag is : “Circular Sundays”.  We proberen op deze dag zoveel mogelijk reststromen die normaal  “moeten” worden weggegooid in smaakvolle en verassend gerechten te veranderen.

Maar eigenlijk is iedere dag bij ons circulair, niet omdat het moet, maar omdat het leuk is om dingen die normaal worden weggegooid in waardevolle producten om te zetten. In onze Bakkers Lab is ruimte om hiermee te experimenteren. Zo wordt restwarme hergebruikt, b.v. voor onze compostbak, het maken van gerechten of het genereren van geur, die weer via onze geurpaal te ruiken is. Vezels van onze fruitmachine vinden hun weg naar broden en taarten die we maken. Papierzakken worden hergebruikt voor het ontkiemen van granen en zaden. Oud brood en croissants worden op allerlei manier hergebruikt. Zo worden we stap voor stap circulaire smaakmakers. Soms zien we hoe een “afval” ineens is getransformeerd in een inspirerend product en dat zijn natuurlijk hele mooie momenten!