Lab team

Aan de ogenschijnlijke eenvoud van brood gaan complexe biologische, chemische en fysische processen vooraf. “Bread is not a piece of cake” en in de afgelopen decennia is hiernaar veel wetenschappelijk onderzoek gedaan. Het maken van brood is ook een ambachtelijk proces, waarin verbindingen tussen verleden en toekomst besloten liggen. In ons Lab worden deze verbindingen verkend, door bijvoorbeeld wetenschappelijke kennis te combineren met design, kunst en ambachtelijke kennis. Langs deze weg kunnen wij wellicht een kleine bijdrage leveren aan het thema voeding en gezondheid.

Lees meer over het Lab & Inrichting

Ons team bestaat uit mensen met verschillende achtergronden die ieder op hun manier bijdragen aan het verder ontwikkelen van het Lab.
Sarah Veldman ( Wageningen Universiteit, levensmiddelentechnologie)
Jechiam Gural (Initiatiefnemer Baking Lab, UvA Biologie, IT, Brood Bakker)
Merel Launspach ( Talen UvA, Brood Bakker, Chef, Desem, Oergranen)
Louisa Linders (Neurobiologie, uva, fermentatie)
Rosalie Bak(HKU, Kunst, Design, Horeca)
Fanja Bouts (Uva Natuurkunde, student, horeca)
Sharmaarke Mire Mire  (Uva Natuurkunde, student, horeca)
Kikujiro Kort (middelbare scholier)
Arash Ahwaz (Fotograaf, horeca)
Janine Plaisier (UvA, Psycholoog, onderzoeker, taarten, cakes en advies)
Dimitris Sevastakis (Leiden Universiteit, Informatica)
Thodoris Georgiou (Leiden Universiteit, Natuurkunde & Informatica)
Kasper Nagel (TU Delft, Werktuigbouw)
Leon Brure (Automotive, Werktuigbouw)
Ilan Roos (UvA, Marketing & Communicatie & Challe Brood Bakker)
Ronen Ofek (Tel Aviv Universiteit, Creative, New York,  IT Manager & Brood Bakker)