Meer Over Ons

We zijn  een Bakkers LAB waar mensen kunnen samenkomen, workshops kunnen volgen en aan experimenten kunnen deelnemen. De bakkerij vormt een brug tussen verleden en toekomst, de sfeer is speels, onderzoekend en kindvriendelijk. Zo wordt het Bakkerscafé handmatig bediend met een zelf ontworpen keukenlift. De geur van vers brood is via ons uithangbord te ruiken en onze broden kun je zien rijzen. We denken in processen en zien afval liever als grondstof. Daarom wordt de restwarmte uit onze keuken hergebruikt om onze tuinkas op te warmen. En naast brood, bakken we soms ook verhalen. Lees hier bijvoorbeeld hoe wetenschap en mysterieuze herinneringen over brood in ons logo terecht zijn gekomen.

We maken producten van granen, noten en verse kruiden. We halen grondstoffen ook direct bij de boer, zoals emmer en einkorn. Oude graansoorten waarmee we vergeten smaken weer tot leven brengen. Deze grondstoffen en de producten die we zelf maken zijn in onze Bakkerswinkel te koop. In ons Bakkerscafé kun je gezellig iets drinken en eten. En als je even wilt ontspannen en onthaasten dan kun je bij onze Kneedtafel terecht en zelf een broodje maken.

Aan de ogenschijnlijke eenvoud van brood gaan complexe biologische, chemische en fysische processen vooraf. “Bread is not a piece of cake”. Het maken van brood is niet alleen een ambachtelijk vak. In de afgelopen decennia is ook veel wetenschappelijke onderzoek gedaan naar verschillende processen die hierbij komen kijken. In ons LAB worden deze verbindingen verkend, door bijvoorbeeld wetenschappelijke kennis te combineren met design, kunst en ambacht. Langs deze weg kunnen wij wellicht een kleine bijdrage leveren aan het thema voeding en gezondheid.

yam_nin