Meer Over Ons

We zijn  een Bakkers LAB waar mensen kunnen samenkomen, workshops kunnen volgen en aan experimenten kunnen deelnemen en brood kunnen kopen. De bakkerij vormt een brug tussen verleden en toekomst, de sfeer is speels, onderzoekend en kindvriendelijk. Zo wordt het Bakkerscafé handmatig bediend met een zelf ontworpen keukenlift. De geur van vers brood is via ons uithangbord te ruiken en onze broden kun je zien rijzen. We denken in processen en zien afval liever als grondstof. Daarom wordt de restwarmte uit onze keuken hergebruikt om onze tuinkas op te warmen. En naast brood, bakken we soms ook verhalen. Lees hier bijvoorbeeld hoe wetenschap en mysterieuze herinneringen over brood in ons logo terecht zijn gekomen.

We maken producten van granen, noten en verse kruiden. We halen grondstoffen ook direct bij de boer, zoals emmer en einkorn. Oude graansoorten waarmee we vergeten smaken weer tot leven brengen. Deze grondstoffen en de producten die we zelf maken zijn in onze Bakkerswinkel te koop. In ons Bakkerscafé kun je gezellig iets drinken en eten. En als je even wilt ontspannen en onthaasten dan kun je bij onze Kneedtafel terecht en zelf een broodje maken.

Aan de ogenschijnlijke eenvoud van brood gaan complexe biologische, chemische en fysische processen vooraf.  Brood maken is niet moeilijk, maar er kan veel misgaan. “Bread is not a piece of cake”.  In de afgelopen decennia is veel onderzoek gedaan naar verschillende aspecten die hierbij komen kijken. In ons LAB worden deze verkend, uitgelegd  en waar mogelijk gecombineerd met design, kunst en jawel het ambacht.

yam_nin