/Bakschool

Bakschool

Verbreed je kennis, vergroot je ervaring en laat je ambachtelijke creativiteit opleven.

Je ben aan verandering toe, opzoek naar iets nieuws. Misschien wil je meer leren over de magie van het bakken en in balans komen met je kantoorbaan, even tijd nemen voor soul searching? Af en toe geven we naast onze workshops ook een langdurige – prive -cursus.

Thuis brood bakken versus werken in een bakkerij?
Tussen het bereiden van één brood en een batch van 50 broden met een consistente kwaliteit zit verschil. Naast workshops bieden we ook intensieve cursussen aan om je kennis te verbreden en ervaring te vergroten om zo het proces beter te kunnen beheersen.

Cursisten worden theoretisch en praktisch begeleid en maken kennis met de randvoorwaarden van een kleinschalige ambachtelijke bakkerij met als doel om zelfstandig te kunnen werken en ondernemen.

Onze leermethode onderscheidt zich door de nadruk op creativiteit en wetenschappelijke onderbouwing van het bereidingsproces van brood.

Onderdelen:

  • Grondstoffenkennis
  • Fermentatie & biochemie
  • Voeding en gezondheid
  • Wetenschappelijke onderbouwing van de methode
  • Algemene technieken in de bakkerij
  • Ervaring opdoen & gevoel ontwikkelen voor het bakproces
  • Processen leren inrichten en aanpassen
  • Zelfstandig recepten ontwikkelen
  • Creativiteit, ondernemerschap en zakelijke randvoorwaarden.