/Broodworkshops

Broodworkshops

Workshop-rooster
Klik hier voor de beschikbare data van workshops.
Geen geschikte datum? Meld je aan op onze mailinglist en ontvang bericht over nieuwe data.   

Verschillende soorten workshops
We bieden verschillende workshops en broodcursussen: voor beginners, gevorderden, kinderen en volwassenen. Je kunt als groep een workshop boeken of je als een individu aanmelden voor een open workshop.

Wat leer je in onze broodworkshops? Tijdens onze broodcursussen bespreken we belangrijke kenmerken van brood, de ambachtelijke technieken om het te maken, het mengen, vergisten, vormen en op spanning brengen van het deeg. De verschillende meelsoorten en hun bakeigenschappen komen aan de orde. Hoe verhouden oergranen zich tot modern tarwe en welk effect heeft fermentatie op het eten en brood? Wat maakt fermenteren nu anders dan ‘gewoon’ koken? We bespreken de rol van ovens en hoe de broodkorst gevormd wordt. We gaan in op de rol van water, het magische molecuul waar astronomen soms heel ver weg naar opzoek zijn. Waarom eigenlijk? En zo leggen we via brood en wetenschappelijke feiten soms onverwachte verbindingen tussen het zichtbare, het onzichtbare en actuele maatschappelijke thema’s. Een workshop van een paar uur is niet genoeg om volleerd brood te leren bakken, maar als je naar huis gaat ken je de kernprincipes waarmee je zelf verder kunt ontdekken en je krijgt een recept mee waarmee je je eigen ontdekkingsreis verder kunt vormgeven.

Taal
Deelnemers aan onze workshops & events komen regelmatig uit andere landen. Registratie en communicatie is doorgaans in het Engels. Maar we blijven tijdens de cursus ook Nederlands spreken, don’t worry!

Meer informatie: