/Broodworkshops

Broodworkshops

Workshop-rooster
Klik hier voor de komende workshops. Geen geschikte datum? Meld je aan op onze mailinglist en ontvang bericht over nieuwe data.   

Verschillende soorten workshops
We hebben verschillende workshops en broodcursussen: voor beginners, gevorderden, soms ook voor kinderen. Je kunt als individu of groep een workshop boeken. Onze desem-workshop inclusief eten wordt vaak voor team buildings geboekt.Andere workshops

Meer informatie over andere thema’s & workshops

Wat leer je in onze broodworkshops?
Tijdens onze broodcursussen bespreken we belangrijke onderdelen bij het maken en begrijpen van het proces, o.a. ambachtelijke technieken voor het het mengen, fermenteren en shapen (vormen) van het deeg. De verschillende meelsoorten en hun bakeigenschappen komen aan de orde.

Soms besteden we aandacht aan het verleden en gezondheid. Hoe verhouden oergranen zich tot modern tarwe en welk effect heeft fermentatie op het eten en brood? Wat maakt fermenteren nu anders dan ‘gewoon’ koken? We bespreken de rol van ovens en hoe de broodkorst gevormd wordt. We gaan in op de rol van water, het magische molecuul waar astronomen vaak naar op zoek zijn. Waarom eigenlijk?

Zo leggen we via het verhaal over brood en de onderliggende wetenschap van het proces soms onverwachte verbindingen tussen het zichtbare en het onzichtbare, tussen verleden en toekomst.

Verschillende mogelijkheden
We bieden cursussen aan voor beginners en gevorderden. Daarnaast doen we in opdracht ook maatwerk en team-building activiteiten die gecombineerd kunnen worden met een lunch of diner. Lees meer in een – Engelstalige – interview over onze educatieve reis.

Taal
Deelnemers aan onze workshops & events komen regelmatig uit andere landen. Registratie voor workshops verloopt daarom veelal het Engels. Maar we blijven tijdens de cursus ook Nederlands spreken, don’t worry!

Meer informatie: