Home/Broodworkshops & De Circulaire Bakkerij

Broodworkshops & De Circulaire Bakkerij

Workshop kalender
Klik hier voor de aankomende workshops. Geen geschikte datum? Meld je aan op onze mailinglist en ontvang bericht zodra  nieuwe data bekend zijn.   

Verschillende workshops
We bieden meerdere programma’s, voor beginners, gevorderden en voor kinderen. Je kunt als individu of groep een workshop boeken. Onze desem-workshop is inclusief eten en wordt regelmatig geboekt voor teambuilding of teamuitjes.

Wat leer je in onze broodworkshops?
Ambachtelijke technieken voor het het mengen, fermenteren en shapen (vormen) van het deeg komen hierin aan de orde. De verschillende meelsoorten en hun bakeigenschappen worden ook besproken. Daarnaast is er ruimte vragen uit de groep te bespreken.

De circulaire bakkerij: hergebruik van oud brood

We hergebruiken oud brood en zo laten we tijdens de cursus zien hoe je op een natuurlijke manier beter brood kunt maken en tegelijkertijd ook verspilling van voedsel kunt voorkomen. Lees ook: “Afval is voor mij een term voor gebrek aan creativiteit“. Onze methode van brood maken is geslecteerd als een van de best practice voorbeelden door Nederland circulair! Lees meer over wat we doen.

https://www.youtube.com/watch?v=4BOHcaWLbGo&feature=youtu.be

Granen & Fermentatie
Hoe verhouden oergranen zich tot modern tarwe en welk effect heeft fermentatie op het eten en brood? Wat maakt fermenteren nu anders dan ‘gewoon’ koken? Ook deze onderwerpen komen regelmatig terug in onze workshops.

Ovens & Water
We bespreken de rol van ovens en hoe de broodkorst gevormd wordt. We gaan in op de rol van water, het magische molecuul waar astronomen soms naar op zoek zijn. Waarom eigenlijk? Zo leren we samen waarom het bakken van brood geen piece of cake is.….

….. en zo ontwaken onze zintuigen en leggen we via het verhaal over brood en de onderliggende wetenschap verbindingen tussen verleden (ambacht) en toekomst (moderne wetenschap).

Eten
Een snack of eten is bij sommige events inbegrepen. In dat geval is dat standaard vegetarisch of veganistisch. We laten dan bijvoorbeeld zien hoe je van het brooddeeg ook een heerlijke pizza kunt maken.

Maatwerk & Teambuilding
We bieden cursussen aan voor beginners en gevorderden. Daarnaast bieden we ook maatwerk, teambuilding en ook andere workshops aan,

Educatieve reis
Lees meer in dit interview over onze educatieve reis en in dit UvA artikel hoe onze jonge medewerkers tijdens de workshops wetenschappelijk kennis maatschappelijk inzetten.

Kinderen
In onze circulaire bakkerij bieden we educatieve programma’s voor kinderen, zodat ze de betekenis van duurzaamheid concreet kunnen ervaren.

Taal
Deelnemers aan onze workshops & events komen regelmatig uit andere landen. Registratie voor de workshops verloopt veelal in het Engels. Maar we blijven tijdens de cursus ook Nederlands spreken, don’t worry!

Speciale Workshops

Zoeken:

Event Locatie Datum
Special: Focaccia, Edible Flowers & Herbs Workshop August Baking Lab Amsterdam
  • augustus 8, 2024 17:30
Registreren
Special: Middle Eastern Bread Workshop August Baking Lab Amsterdam
  • augustus 15, 2024 17:30
Uitverkocht
Informal: The Circular Bakery & Pulp Fiction Experiments (Lunch Included) August Baking Lab Amsterdam
  • augustus 29, 2024 13:30
Registreren

 

 

Aankomende workshops, events & experiences

Workshop
Tijd/datum
Kosten
ma 29 jul
10:00 - 16:00
€ 95
di 30 jul
10:00 - 16:00
€ 95

Bekijk alle workshops

Meer informatie: