Home/Start With Bread Workshop

Start With Bread Workshop

[1] Basis workshop brood (ca. 2 uur), doorgaans in de ochtend!

Dit is een korte introductieles voor kleine groepen, die verweven is met onze reguliere broodbereiding. Je krijgt meer gevoel voor het bereidingsproces.  Je leert brood shapen (op spanning brengen van deeg), je kunt vragen stellen en tips krijgen om brood thuis te bakken. We laten tijdens deze workshop ook zien hoe je oud brood kunt hergebruiken om beter brood te maken en zo voedselverspilling kunt tegengaan.  

Aankomende workshops, events & experiences

Workshop
Tijd/datum
Kosten
do 27 jun
17:30 - 20:00
€ 85
ma 1 jul
10:00 - 16:00
€ 95

Bekijk alle workshops

Meer over deze workshop:

  • Brood leren bakken is een ontdekkingsreis. Veel experimenteren helpt je gevoel te ontwikkelen voor het proces. Met andere woorden, in 2 uur kun je niet even brood leren bakken. Maar….
  • We geven je tijdens deze korte introductie workshop belangrijke tips die vaak niet in kookboeken vermeld staan, maar wel bij je “bakkerskompas” horen.
  • We laten vaak zien hoe je voedselverspilling kunt tegengaan door oud brood te hergebruiken als ingredient.
  • De workshops verloopt afhankelijk van de kennis in de groep soms ook anders.
  • De nadruk ligt op gist en zuurdesem fermentatie.
  • Zoek je een workshop waarin je een recept stap voor stap doorloopt zoals in een kookboek of een internetvideo, dan kun je wellicht beter ergens anders een workshop volgen.
  • Zoek je een meer creatieve benadering waarin brood b.v. in een wetenschappelijke context wordt geplaatsts en waar voedselverspilling en belangrijke rol speelt dan zit je bij ons aan het goede adres.
  • Meer workshops

Meer informatie:

Circulair & Voedselverspilling

Tijdens deze workshops wordt aandacht besteed aan voedselverspilling. Volgens het voedingscentrum wordt in Nederland tussen de 106 en 147 kg per persoon aan voedsel per jaar weggegooid. Brood scoort hoog op de lijst van voedselverspilling. Wij laten zien hoe je oud brood kunt hergebruiken als broodverbeteraar.

Hergebruik van oud brood als broodverbeteraar

Leer meer: