/Basis Brood Workshop

Basis Brood Workshop

[1] Basis workshop brood
Technieken voor het maken van brood en de wetenschappelijke onderbouwing daarvan komen in deze bakles aan de orde. Je kunt kneden, shapen (op spanning brengen van deeg), vragen stellen en tips krijgen over het proces. Met het recept dat we bespreken kun je thuis eenvoudig zelfstandig aan de slag. Het zelfgebakken brood neem je mee naar huis. Koffie, thee en iets kleins om te proeven is inbegrepen. 

Ontdekkingsreis, meer over deze workshop:

  • Brood leren bakken is een ontdekkingsreis. Veel experimenteren helpt je gevoel te ontwikkelen voor het proces. Met andere woorden, in 3 uur kun je niet even brood leren bakken. Maar….
  • We geven je tijdens deze korte en intensieve workshop belangrijke tips die vaak niet in kookboeken vermeld staan, maar wel bij je “bakkerskompas” horen.
  • We laten zien hoe verschillende producten uit één moederdeeg kunnen worden gebakken en hoe we de kwaliteit ervan kunnen verbeteren.
  • De workshops verloopt afhankelijk van de kennis in de groep soms ook organisch.
  • Zoek je een workshop waarin je een recept stap voor stap doorloopt zoals in een kookboek of een internetvideo, dan kun je wellicht beter ergens anders een workshop volgen.
  • Zoek je een meer creatieve workshop waarin brood in een wetenschappelijke context wordt geplaatsts en waar voedselverspilling, smaak en het gebruik van je handen een belangrijke rol spelen dan zit je bij ons aan het goede adres.

Voorkennis: Niet nodig
Tijdsduur: Ca. 2 uur
   

Leer meer: