/Basis Brood Workshop

Basis Brood Workshop

[1] Basis workshop brood
De basistechnieken van brood maken en de wetenschappelijke onderbouwing daarvan komen in deze bakles kort aan de orde. Je kunt kneden, shapen (op spanning brengen) en natuurlijk vragen stellen en tips krijgen. Met het recept dat je krijgt kun je thuis zelfstandig aan de slag gaan en met onze tips je resultaten verbeteren. Het zelfgebakken brood neem je mee naar huis. Koffie, thee en iets kleins om te proeven is inbegrepen. 

Meer over deze workshop:

  • In 3 uur kun je niet brood leren bakken. Brood maken is een reis waarin je zelf veel moet gaan experimenteren.
  • We geven je tijdens deze korte en intensieve workshop belangrijke tips die vaak niet in kookboeken vermeld staan, maar wel in je “bakkerskompas” thuishoren.
  • De workshops verloopt afhankelijk van de kennis in de groep soms organisch. We variëren dus.
  • Zoek je een “stap voor stap workshop”, die meer lijkt op de vele video’s op internet of op de methoden die je in kookboeken ook kunt vinden, dan kun je wellicht beter ergens anders een broodworkshop volgen.
  • Zoek je een creatieve workshop waarin brood in een wetenschappelijke context wordt geplaatsts en waar voedselverspilling en smaak een belangrijke rol speelt dan zit je bij ons goed.


Voorkennis:Niet nodig
Tijdsduur:Ca. 3 uur

Leer meer: