/Welke workshop past bij mij?

Welke workshop past bij mij?

Tijdens de workshops die we aanbieden richten we ons vooral op de vraag hoe dingen gebeuren en niet alleen wat er gebeurt in het proces van brood bakken. Zo leer je autonoom procedures voor het maken van brood om te zetten naar de omstandigheden waarmee je zelf bakt.

Verwacht inzicht te krijgen in onder andere de invloed van het gebruik van verschillende grondstoffen, de verhoudingen waarin je ze mengt en onder welke omstandigheden (temperatuur etc.) je het deeg laat ontwikkelen.

Pas begonnen of nog helemaal geen ervaring met brood? Wil je leren over deeg gemaakt met bakkersgist en de basisprincipes van het maken en rijzen van een deeg, het vormen en bakken van broden? Voor deze workshop heb je geen voorkennis nodig. Basis broodworkshop voor beginners
(geen voorkennis nodig)

 

Wil je beginnen met het bakken van zuurdesem broden? Voorkennis is voor deze workshop niet nodig. De focus van de workshop ligt op het gebruiken van de zintuigen om gevoel te krijgen voor het proces. Tijdens deze workshop leer je over de basis principes van het werken met natuurlijke desem fermentatie. Basis zuurdesem voor beginners
(geen voorkennis nodig)

 

Heb je al wat ervaring met het bakken van (zuur)desem broden maar ben je benieuwd naar de onderliggende processen? Voor deze workshop is het wel noodzakelijk dat je eerder met desem gebakken hebt. In deze workshop wordt dieper ingegaan op de theorie van het gebruik van desem. Ook aan de hand van experimenten leggen fundamentele fermentatie principes  uit en hoe je die kennis kunt gebruiken om zelf recepten en methoden te ontwikkelen die het creatieve proces in de keuken kunnen bevorderen. 

Art & science of Sourdough Zuurdesem brood gevorderden ( ervaring nodig, meer gericht op experimenten, geavanceerd)

 

Het thema van deze workshops kan variëren. In het algemeen gaan deze SPECIALE workshop in op specifieke vragen van de deelnemers met betrekking tot zuurdesem, met aansluitend een speciaal thema en of gast. We hebben in deze vorm ook meer tijd om belangrijke aspecten van fermentatie en de onderliggende wetenschap uit te leggen, terwijl je ook kunt genieten van eten uit ons bakkerscafé. Speciale Thema Workshops
(meestel is voorkennis nodig)