Home/Welke workshop of experience past bij mij?

Welke workshop of experience past bij mij?

Tijdens de workshops die we aanbieden richten we ons vooral op de vraag hoe dingen gebeuren en niet alleen wat er gebeurt in het proces van brood bakken. Zo leer je autonoom procedures voor het maken van brood om te zetten naar de omstandigheden waarmee je zelf bakt.

Workshops kunnen ook met een voucher / cadeaubon geboekt worden.
Onze zuurdesem starter is ook online te bestellen.

Verwacht inzicht te krijgen in onder andere de invloed van het gebruik van verschillende grondstoffen, de verhoudingen waarin je ze mengt en onder welke omstandigheden (temperatuur etc.) je het deeg laat ontwikkelen. Bekijk een aantal van onze standaard programma’s hieronder. We hebben af en toe ook andere en nieuwe programma’s in de kalender, waaronder de informele baking lab experience, waarin je een hele dag mee kunt werken en leren.

 

Pas begonnen of nog helemaal geen ervaring met brood? Wil je leren over deeg gemaakt en de basisprincipes van het maken en rijzen van een deeg, het vormen en bakken van broden? Voor deze workshop heb je geen voorkennis nodig. Basis broodworkshop voor beginners
(geen voorkennis nodig)

 

Wil je beginnen met het bakken van zuurdesem broden? Voorkennis is voor deze workshop niet nodig, maar u kunt meer uit de workshop halen als u al een paar broden heeft gebakken. De focus van de workshop ligt op het gebruiken van de zintuigen om gevoel te krijgen voor het proces. Tijdens deze workshop leer je over de basis principes van het werken met natuurlijke desem fermentatie. Basis zuurdesem voor beginners
(enige ervaring gewenst)

 

Heb jij al enige ervaring met het bakken van zuurdesembrood en het verzorgen van een zuurdesemstarter? Heb je al eens een van onze beginners workshops in desembrood bakken gevolgd? Dan is onze Intermediate Zuurdesem Workshop wellicht iets voor jou. In deze workshop gaat het om opdoen van kennis over het zuurdesem proces, maar ook het vertrouwen krijgen om zelf aanpassingen te maken in dit proces. Door te spelen met tijd, temperatuur en hydratatie, ontdekken we samen hoe we een recept kunnen aanpassen en uiteindelijk ons eigen recept kunnen maken. Gemiddeld: Zuurdesemworkshop (ervaring vereist)
Het thema van deze workshops kan variëren. In het algemeen gaan deze SPECIALE workshop in op specifieke vragen van de deelnemers met betrekking tot zuurdesem, met aansluitend een speciaal thema en of gast. We hebben in deze vorm ook meer tijd om belangrijke aspecten van fermentatie en de onderliggende wetenschap uit te leggen, terwijl je ook kunt genieten van eten uit ons bakkerscafé. Speciale Thema Workshops
(meestel is voorkennis nodig)
Heb je al wat ervaring met het bakken van (zuur)desem broden maar ben je benieuwd naar de onderliggende processen? Voor deze workshop is het noodzakelijk dat je eerder met desem gebakken hebt. In deze workshop wordt dieper ingegaan op de theorie van het gebruik van desem. Ook aan de hand van experimenten leggen we fundamentele fermentatie principes  uit en hoe je die kennis kunt gebruiken om zelf recepten en methoden te ontwikkelen die het creatieve proces in de keuken kunnen bevorderen.  Specials en Art & science of Sourdough Zuurdesem brood gevorderden ( ervaring nodig, meer gericht op experimenten, geavanceerd)
Misschien wel het leukste programma dat we nu aanbieden. Met gemiddeld niet meer dan 2 deelnemers die een hele dag mee kunnen lopen in de bakkerij krijg je een goed gevoel voor het werk in een kleine circulaire bakkerij. Hoewel het geen formele workshop is, is er veel ruimte voor persoonlijk contact, het stellen van vragen en informeel leren tijdens het meewerken. Eten en drinken is inbegrepen in de prijs van deze meer persoonlijke experience. Baking Lab Experience