Home/Pink Pop-up

Pink Pop-up

pink beetroot pop up event

De viering van de winter kleuren: de biet

Het idee om een winter dinner te houden, kwam van de assumptie dat vooral Nederlandse wintergroenten saai en inspirerend zijn. Wij willen proberen dit te veranderen, een viering van de kleuren, geuren en smaken die je ook kan vinden als je mee eet met de seizoenen.

Het is een liefdesbrief naar de seizoenen. We zijn zo gewend geraakt om alle groenten van overal over de wereld in ons bereik te hebben dat we soms vergeten hoe veel verschillende kanten je op kan met alles wat in onze achtertuin groet. Om het product echt te eren willen we elk onderdeel gebruiken, wist je dat je de bladeren van de bieten ook kan eten.

Deze editie heeft de biet in de hoofdrol. Misschien wel een van de meest Nederlandse groenten. Het is een alom bekende groente die in de lende geplant wordt en negentig dagen later kan worden geoogst. Daarnaast is het een bron van ijzer, vezel en vitamine C. Men zegt ook dat bieten werken als afrodisiacum en het is een bron van tryptofaan en betaine. Mythen vertellen dat aphrodite bieten at om haar schoonheid te bevorderen in tegenstelling to slakken die absoluut geen bieten eet.

Bieten pita deeg

Ons plan was om een combinatie tussen een workshop en een diner te organiseren waar mensen mee konden helpen om het eten te bereiden wat ze later zouden gaan eten. Dit alles om het idee van een mini Lab te creëren waar mensen meer konden leren over het eten en de ingrediënten door te kijken, ruiken, horen en voelen. Ook wilde we hier microben introduceren, de micro organismen die we wel vaker gebruiken binnen Baking ab. Microben, die in samenwerking met de mensen wonderlijke smaken aan de ingrediënten toe kunnen voegen zoals in kombucha, kefir. Dit alles moest gaan leiden tot een bubbelende, leerzame avond met nieuwe smaken. Het plezier van het mengen van een paars deeg om daar vervolgens paarse pitas van te rollen was iets dat we graag hadden gedeeld met onze gasten.

Maar dit kon helaas niet in de originele vorm doorgaan, vandaar dat we het omvormde naar een pop-up evenement waar we delen van het menu verkochten. De regen die dag benadrukte het contrast tussen de felle kleuren op tafel en de grijze melancholische sfeer die er die zondag heerste. We hadden een vuurtje voor de bakkerij gemaakt en ondanks de veranderingen wat het een dag vol goede gesprekken en nieuwe inzichten.

Kijk uit naar nieuwe kleuren in de toekomst!