/Lab

Lab

Ons LAB is betrokken bij verschillende projecten over voeding, wetenschapscommunicatie en circulariteit. Een kleine impressie. De manier waarop we circulair brood bakken is door het platform Nederland Circulair! geselecteerd als best practice.  Lees meer over de verrassende wijze waarop onze informele wetenschapscommunicatie zich ontluikt op een dak in Amsterdam, of hoe de maxwell boltzmann distributie in ons logo terecht is gekomen. Bekijk hoe we gamification-principes inzetten om tot co-creatie en promotie van voedselprojecten te komen zoals tijdens een event met de Italiaanse Universiteit voor Gastronomische Wetenschappen. We werken regelmatig samen met andere instellingen. Zo hebben we in samenwerking met Micropia de DNA afkomstig van ons zuurdesem onderzocht. Waarom doen we dit allemaal? Lees meer over onze sociale missie, of wat andere over ons schrijven in de media.

Lees verder

Artist impressie zuurdesem

De Kunst & Wetenschap van desem fermentatie

Desem in verschillende stadia

Delen van zuurdesem
Vanaf de oprichting van onze organisatie hebben we desem met het publiek gedeeld. Tijdens de corona pandemie is de vraag hiernaar enorm toegenomen en toen kwam ook het idee om de verspreiding van onze microbiële cultuur in kaart te gaan brengen. In mei 2021 zijn we daarmee gestart.