/Sociale Impact

Sociale Impact

Food systems have the potential to nurture human health
and support environmental sustainability; however, they
are currently threatening both. Bron: EAT–Lancet Commission

Ons doel in een notendop

  • Verkennen, ontdekken en ondernemen binnen de food sector en zo jongeren en studenten betekenisvol werk bieden.
  • Denken, doen en creatief communiceren over voeding, voedselverspilling en circulaire economie.
  • Het ambacht van brood en koken in het algemeen inzetten als methode voor wetenschapscommunicatie en informele educatie over onze thema’s.

Brood
We verkennen nieuwe wegen om het verhaal van brood te delen met het publiek. Daarbij leggen we op creatieve manier verbindingen met de thema’s; voeding, voedselverspilling en gezondheid. In onze circulaire bakkerij en tijdens onze workshops wordt bij voorbeeld oud brood als ingredient hergebruikt. Zo laten we zien hoe je op een natuurlijke manier je brood kunt verbeteren en tegelijkertijd verspilling van voedsel kunt voorkomen. Onze methode is geslecteerd door Nederland circulair als best practice.  Hoe lekker ons circulaire brood is kun je proeven in ons bakkerscafé.

Wetenschapscommunicatie
We organiseren workshops en maatwerkprogramma’s en bespreken fundamentele principes uit de wetenschap die uiteindelijk ten grondslag liggen aan het bereidingsproces van brood, het fermenteren van voeding en de smaak van ons eten. Zie o.a. onze bijdrage aan weekend van de wetenschap, brood en circulariteit (Folia), suiker en ons brein, de brood laborant (Trouw) en informele educatie op het dak van het volkshotel.