/Sociale Impact

Sociale Impact

Brood
We verkennen nieuwe wegen om het verhaal van brood te delen met het publiek. Daarbij leggen we op creatieve manier verbindingen met de thema’s; voeding, voedselverspilling en gezondheid. In onze circulaire bakkerij en tijdens onze workshops wordt bij voorbeeld oud brood als ingredient hergebruikt. Zo laten we zien hoe je op een natuurlijke manier beter brood kunt maken en tegelijkertijd verspilling van voedsel kunt voorkomen. Hoe lekker het is kun je proeven in ons bakkerscafé.

Wetenschapscommunicator
We organiseren workshops en maatwerkprogramma’s en bespreken fundamentele principes uit de wetenschap die uiteindelijk ten grondslag liggen aan het bereidingsproces van brood, fermentatieprocessen en de smaak van ons eten. Zie ook onze bijdrage aan weekend van de wetenschap en een artikel over brood in de Folia.

Betekeniseconomie

Food systems have the potential to nurture human health
and support environmental sustainability; however, they
are currently threatening both. Providing a growing
global population with healthy diets from sustainable
food systems is an immediate challenge.

Bron: Food in the Anthropocene: the EAT–Lancet Commission on
healthy diets from sustainable food systems (Jan 2019)

Studenten die bij Baking Lab werken dragen op jonge leeftijd bij aan de ontwikkeling van maatschappelijk relevante projecten, lees bij voorbeeld: “Afval is voor mij een term voor gebrek aan creativiteit“.