/Meer over ons

Meer over ons

Bakkerij & LAB
We zijn een Bakkers LAB waar mensen samenkomen, workshops volgen en aan experimenten deelnemen. Natuurlijk kun je in onze  bakkerij ook desem brood kopen. De sfeer is speels en onderzoekend. Ons Bakkerscafé is een plek waar je gezellig komt drinken en lekker vegetarisch kunt eten. Onze producten zijn veelal biologisch en soms lokaal verbouwd. Naast brood, bakken we regelmatig ook verhalen. Zo kun je op onze website lezen hoe mysterieuze herinneringen over brood hun weg naar ons logo hebben gevonden. Lees meer over ons verhaal in de media.

Sociale Onderneming
We denken na over manieren hoe we kleinschaligheid kunnen promoten en daarnaast hoe we onze circulaire benadering met anderen kunnen delen. Wij zien afval eerder als een nieuwe grondstof en spreken het liefst eerst over waarden en dan pas over normen. We demonstreren hoe verspilling van voedsel kan worden voorkomen. en onze methode van brood bakken, waarbij we oud brood hergebruiken, is door het platform Nederland circulair geslecteerd als best practice.  Lees meer over de sociale impact die we maken. 

Informele wetenschapseducatie
Ons verhaal begint bij het maken van en leren over brood. Aan de eenvoud van brood gaan complexe biologische, chemische en fysische processen vooraf. Toch is brood maken niet moeilijk, maar ook weer geen piece o f cake. Waarom eigenlijk? In de afgelopen decennia is hier veel onderzoek naar gedaan. In ons LAB wordt dit onderzoek regelmatig verkend en via informele wetenschapscommunicatie  met het publiek gedeeld. We zijn tevens een erkend leerbedrijf voor beroepsonderwijs & bedrijfsleven (SBB 25464).

Lees meer:

Aankomende workshops & events

Workshop
Tijd/datum
Kosten

Desemkaart
In ons bakkerslab leveren we op verschillende manieren een maatschappelijke bijdrage, o.a. door het delen van kennis en onze informele educatie over voeding. Vanaf de oprichting van Baking Lab hebben we ons desem met het publiek gedeeld. Tijdens de corona pandemie is de vraag hiernaar sterk toegenomen en zo kwamen we op het idee om de verspreiding van onze microbiële cultuur in kaart te gaan brengen. In mei 2021 zijn we daarmee gestart. Lees verder…