/Meer over ons

Meer over ons

We zijn een Bakkers LAB waar mensen samenkomen, workshops volgen en aan experimenten deelnemen. Natuurlijk kun je in onze  bakkerij ook brood kopen. De sfeer is speels en onderzoekend. Ons Bakkerscafé is een plek waar je gezellig iets kunt drinken en lekker vegetarisch kunt eten. Als je even wilt ontspannen en onthaasten dan kun je bij onze Kneedtafel terecht en zelf een broodje maken. De geur van vers brood is buiten via ons uithangbord te ruiken. We zien afval liever als grondstof en met die uitdaging komen we vaak op nieuwe ideeën. Zo wordt restwarmte uit onze keuken hergebruikt om onze kompostbak en tuinkas bij te warmen. Fruitvezels uit onze sapcentrifuge worden weer in onze broden, taarten en andere gerechten verwerkt. We doen uiteraard nog veel meer. Naast brood, bakken we regelmatig ook verhalen. Lees hier meer over mysterieuze herinneringen over brood die hun weg naar ons logo hebben gevonden.

In onze bakkerij en tijdens onze workshops wordt oud brood als ingredient hergebruikt. Zo laten we zien hoe je op een natuurlijke manier beter brood kunt maken en verspilling van voedsel kunt voorkomen. Onze methode van brood maken is geslecteerd als een van de best practice voorbeelden door Nederland circulair!

Aan de eenvoud van brood gaan complexe biologische, chemische en fysische processen vooraf. Toch is brood maken niet moeilijk, maar ook weer geen piece of cake. Waarom eigenlijk? In de afgelopen decennia is hier veel onderzoek naar gedaan. In ons LAB wordt dit onderzoek verkend en samen met de studenten die bij ons werken worden onze bevindingen onder andere via workshops en educatieve programma’s aan een breed publiek uitgelegd. Op deze manier helpen studenten al op jonge leeftijd op een originele manier invulling te geven aan actuele maatschappelijke thema’s zoals voeding, gezondheid en duurzaamheid. We zijn een erkend leerbedrijf voor beroepsonderwijs & bedrijfsleven (SBB 25464).

Aankomende workshops & events

Workshop
Tijd/datum
Kosten
wo 14 apr
17:30 - 18:30
€ 15