/Meer over ons

Meer over ons

Circulaire Bakkerij – LAB -Bakkerscafé
We zijn een Bakkers LAB waar ruimte is om te experimenten en te leren. De kennis die we opdoen delen we o.a. via workshops met een breed publiek.  In onze  microbakkerij kun je verschillende – desem broden –  kopen en in ons Bakkerscafé kun je gezellig drinken en lekker vegetarisch eten. De sfeer is speels en huiselijk. Onze producten zijn veelal biologisch en soms lokaal verbouwd. In het LAB bakken we regelmatig ook verhalen. Zo kun je op onze website lezen hoe mysterieuze herinneringen over brood hun weg naar ons logo hebben gevonden. Onze circulaire methode van brood bakken is door het platform Nederland circulair geslecteerd als best practice.   Lees meer over ons verhaal in de media.

Sociale Onderneming
In ons LAB verkennen we de mogelijkheden en haalbaarheid van een kleinschalig circulaire buisness model en hoe je dit zou kunnen promoten. Daarbij proberen we eerst over waarden na te denken en het daarna pas over normen te hebben. Lees meer over onze sociale visie . 

Informele wetenschapseducatie
Ons verhaal begint bij het maken van en leren over brood. Aan de eenvoud van brood gaan complexe biologische, chemische en fysische processen vooraf. Toch is brood maken niet moeilijk, maar ook weer geen piece of cake. Waarom eigenlijk? In de afgelopen decennia is hier veel onderzoek naar gedaan. In ons LAB wordt dit onderzoek regelmatig verkend en via workshops met het publiek gedeeld. We zijn een erkend leerbedrijf voor beroepsonderwijs & bedrijfsleven (SBB 25464).

Nadat we in 2017 onze deuren voor het publiek opende ontdekten we en al vrij snel dat je aan de kassa zoveel meer kunt uitwisselen dan alleen maar geld. 

Lees meer:

Aankomende workshops & events

Workshop
Tijd/datum
Kosten
di 28 sep
15:30 - 17:30
€ 51.7
wo 29 sep
11:30 - 13:30
€ 45
wo 29 sep
17:30 - 20:30
€ 74.7

Desemkaart
Onze desem-starter hebben we vanaf de start van Baking Lab (2017) met het publiek gedeeld. Tijdens de corona pandemie is de vraag hiernaar sterk toegenomen en in mei 2021 besloten we de verspreiding in kaart te gaan brengen. Lees verder…