Home/Meer over ons

Meer over ons

Circulaire Bakkerij – LAB -Bakkerscafé
We zijn een Bakkers LAB waar ruimte is om te experimenten en te leren. De kennis die we opdoen delen we o.a. via workshops en teambuilding activiteiten met een breed publiek.  In onze  micro-bakkerij kun je verschillende – desem broden –  kopen en in ons Bakkerscafé kun je gezellig drinken en lekker vegetarisch eten. De sfeer is speels en huiselijk. We werken veel met biologische en lokale producten.

Voedselverspilling 
Brood is een van de meest verspilde levensmiddelen in de wereld. Wij ontwikkelingen nieuwe recepten die verspilling van oud brood voorkomen en door Nederland Circulair geselecteerd zijn als best practice. De kennis die ons team in de circulaire bakkerij heeft opgedaan wordt wekelijks tijdens workshops en teambuildings met een breed publiek gedeeld en inmiddels ook ingezet in landelijke (onderzoeks)projecten ter bevordering van voeding en gezondheid. Ook ontwikkelen we innovatieve recepten om verschillende reststromen uit de horeca en in het bijzonder vezels afkomstig van de verwerking van groente en fruit in smaakvolle recepten te verwerken.

School voor circulair ondernemerschap
Ons team leert naast het ambacht van brood, ook om circulair te ondernemen. Ze weten inmiddels hoe ze een circulaire bakkerij kunnen aansturen en voedselverspilling creatief kunnen verminderen of geheel voorkomen. Maatschappelijk ondernemen is zinvol, leerzaam, maar ook een uitdaging. We helpen collega’s die straks misschien zelf maatschappelijk willen ondernemen om deze uitdaging alvast te verkennen en de ambacht te leren. Begin 2024 zijn we begonnen met het formaliseren we deze activiteiten in de school voor circulair ondernemerschap. Wil je meer weten, of heb je advies nodig om jouw bedrijf ook voor te bereiden op een meer circulaire toekomst, neem dan gerust contact met ons op: hallo@bakinglab.nl

Sociale Onderneming
Lees meer over onze sociale visie en wat we in de afgelopen jaren bereikt hebben.

Informele wetenschapseducatie
Ons verhaal begint bij het maken van en leren over – desem – brood. Aan de eenvoud van brood gaan complexe biologische, chemische en fysische processen vooraf. Toch is brood maken niet moeilijk, maar ook weer geen piece of cake. Waarom eigenlijk? In de afgelopen decennia is hier veel onderzoek naar gedaan. In ons LAB wordt dit onderzoek regelmatig verkend en via workshops met het publiek gedeeld. We zijn een erkend leerbedrijf voor beroepsonderwijs & bedrijfsleven (SBB 25464).

Nadat we in 2017 onze deuren voor het publiek opende ontdekten we en al vrij snel dat je aan de kassa zoveel meer kunt uitwisselen dan alleen maar geld. 

Lees meer:

Aankomende workshops, events & experiences

Workshop
Tijd/datum
Kosten
do 27 jun
17:30 - 20:00
€ 85
ma 1 jul
10:00 - 16:00
€ 95

Bekijk alle workshops

Desemkaart
Onze desem-starter hebben we vanaf de start van Baking Lab (2017) met het publiek gedeeld. Tijdens de corona pandemie is de vraag hiernaar sterk toegenomen en in mei 2021 besloten we de verspreiding in kaart te gaan brengen. Lees verder…