Home/Circulaire Bakkerij – LAB – Café

Circulaire Bakkerij – LAB – Café

Gezellig eten in ons bakkerscafé

Proeven doe je in ons bakkerscafé waar je gezellig vegetarisch kunt eten en drinken. Naast de broden uit one microbakkerij kun je in onze bakkerswinkel – lokale en biologische  – benodigdheden kopen om zelf thuis te bakken. We zitten op de Linnaeusstraat in Amsterdam Oost en zijn goed bereikbaar via openbaar vervoer en een paar minuten lopen verwijderd van het Muiderpoort station.We zijn organisch gegroeid tot een inspirerende Bakkers Lab, gerund door jonge mensen met een maatschappelijke missie. Lees meer over ons in de media.

Circulaire Bakkerij 
In onze bakkerij wordt oud brood maar ook andere reststromen op allerlei manieren hergebruikt. We zetten bijvoorbeeld oud brood in als broodverbeteraar, een methode van brood maken dat is geslecteerd door Nederland circulair als een best practice. en goed laat zien hoe je verspilling van voedsel kunt voorkomen. We ontwikkelen allerlei nieuwe recepten op basis van fruit- en groentevezels (reststromen). Lees meer over onze maatschappelijke visie en wat we de afgelopen jaren bereikt hebben.

School voor circulair ondernemerschap
Ons team leert naast het ambacht van brood, ook om circulair te ondernemen. Ze weten inmiddels hoe ze een circulaire bakkerij kunnen aansturen en voedselverspilling creatief kunnen verminderen. Maatschappelijk ondernemen is zinvol, leerzaam, maar ook een uitdaging. We helpen collega’s die straks misschien zelf maatschappelijk willen ondernemen om deze uitdaging alvast te verkennen en de ambacht te leren. Begin 2024 zijn we begonnen met het formaliseren we deze activiteiten in de school voor circulair ondernemerschap. Wil je meer weten, of heb je advies nodig om jouw bedrijf ook voor te bereiden op een meer circulaire toekomst, neem dan gerust contact met ons op: hallo@bakinglab.nl

Bakkers LAB & Workshops
In het Bakkers LAB werken we met onze handen, we leren, experimenteren en zoeken naar verbindingen tussen verleden (ambacht) en toekomst (moderne wetenschap). Dat betekent ook terug naar de basis, fermenteren, kneden en het bakken van brood in steenovens. De inrichting van ons bakkerscafé is ambachtelijk en speels. Het cafe wordt regelmatig gebruikt voor evenementen en teamuitjes.

Erkend leerbedrijf
We zijn een erkend leerbedrijf voor het beroepsonderwijs & bedrijfsleven (SBB 25464). We organiseren workshops en leren je graag brood bakken. Voor bedrijven verzorgen we ook teambuilding activiteiten en maatwerkprogramma’s.

Verder lezen:

Aankomende workshops, events & experiences

Workshop
Tijd/datum
Kosten
ma 9 dec
10:00 - 15:00
€ 95
di 10 dec
10:00 - 15:00
€ 95
za 14 dec
11:00 - 16:00
€ 95

Bekijk alle workshops

Desemkaart
Onze desem-starter hebben we vanaf de start van Baking Lab (2017) met het publiek gedeeld. Tijdens de corona pandemie is de vraag hiernaar sterk toegenomen en in mei 2021 besloten we de verspreiding in kaart te gaan brengen. Lees verder…



TAGS

artisan bakery baking class bakkerij biologisch bloem bread brood cafe circular cooking cooking class culinair cursus desem desemcursus duurzaamheid education experiment fermenteren green health kadobon kookcursus kookstudio kookworkshop LAB meel microbaking microbakkerij microbe whisperer rogge rye science sourdough stone ground flour sustainability T65 T80 Frans bloem taming yeast vegan vegetarian vegetarisch voeding wetenschap workshop acetic acid artisan artisan flour artisanal azijn azijnzuur Bakblik bakery baking class Bakkerslinnen Bakspray Banneton Bakspray Blauwstaal boekweit durum broodmeel buckwheat C. milleri Candida milleri cooking class Couches Deegkleedjes CRC label rouge kookstudio L. plantarum L. sanfranciscensis lactic lactobacilli Lactobacillus linnen melkzuur melkzuurbacteriën microbakkerij microbaking microbe whisperer Reologie Rheology rice flour rye S. cerevisiae Saccharomyces science steengemalen vegan Viscoelasticity wheat germ CRC label rouge DIY buckwheat T45 T55 T65 T80 T110 T130 T150 online virtuele workshop interactief workshop voedselverspilling oud brood old bread gebuild meel builen kringloop cottage bakery fermentation quotient designthinking complexity social innovation place making voedseltransitie opschralen opschraling systemschange systemsthinking climateaction planetaryboundaries transitietaal