/Circulaire Bakkerij – LAB – Café

Circulaire Bakkerij – LAB – Café

Gezellig eten in ons bakkerscafé
Proeven doe je in ons bakkerscafé waar je gezellig vegetarisch kunt eten en drinken. Naast de broden uit one microbakkerij kun je in onze bakkerswinkel – lokale en biologische  – benodigdheden kopen om zelf thuis te bakken. We zitten op de Linnaeusstraat in Amsterdam Oost en zijn goed bereikbaar via openbaar vervoer en een paar minuten lopen verwijderd van het Muiderpoort station. Lees meer over ons in de media.

Circulaire Bakkerij  
In onze bakkerij wordt oud brood op allerlei manieren hergebruikt. We zetten bijvoorbeeld oud brood in als broodverbeteraar, een methode van brood maken dat is geslecteerd door Nederland circulair als een best practice. en goed laat zien hoe je verspilling van voedsel kunt voorkomen.   In onze keuken en bakkerij worden steeds meer biologische ingrediënten gebruikt. Lees meer over onze maatschappelijke visie.

Bakkers LAB & Workshops
In het Bakkers LAB werken we met onze handen, we leren, experimenteren en zoeken naar verbindingen tussen verleden (ambacht) en toekomst (moderne wetenschap). Dat betekent ook terug naar de basis, fermenteren, kneden en het bakken van brood in steenovens. De inrichting van ons bakkerscafé is ambachtelijk en speels. Het cafe wordt regelmatig gebruikt voor evenementen en teamuitjes.

Erkend leerbedrijf
We zijn een erkend leerbedrijf voor het beroepsonderwijs & bedrijfsleven (SBB 25464). We organiseren workshops en leren je graag brood bakken. Voor bedrijven verzorgen we ook teambuilding activiteiten en maatwerkprogramma’s.

Verder lezen:

https://www.youtube.com/embed/4BOHcaWLbGo

Aankomende workshops & events

Workshop
Tijd/datum
Kosten
wo 6 jul
10:30 - 12:30
€ 55
wo 6 jul
17:30 - 20:00
€ 65
di 12 jul
17:30 - 19:30
€ 55

Desemkaart
Onze desem-starter hebben we vanaf de start van Baking Lab (2017) met het publiek gedeeld. Tijdens de corona pandemie is de vraag hiernaar sterk toegenomen en in mei 2021 besloten we de verspreiding in kaart te gaan brengen. Lees verder…



TAGS

artisan bakery baking class bakkerij biologisch bloem bread brood cafe circular cooking cooking class culinair cursus desem desemcursus duurzaamheid education experiment fermenteren green health kadobon kookcursus kookstudio kookworkshop LAB meel microbaking microbakkerij microbe whisperer rogge rye science sourdough stone ground flour sustainability T65 T80 Frans bloem taming yeast vegan vegetarian vegetarisch voeding wetenschap workshop acetic acid artisan artisan flour artisanal azijn azijnzuur Bakblik bakery baking class Bakkerslinnen Bakspray Banneton Bakspray Blauwstaal boekweit durum broodmeel buckwheat C. milleri Candida milleri cooking class Couches Deegkleedjes CRC label rouge kookstudio L. plantarum L. sanfranciscensis lactic lactobacilli Lactobacillus linnen melkzuur melkzuurbacteriën microbakkerij microbaking microbe whisperer Reologie Rheology rice flour rye S. cerevisiae Saccharomyces science steengemalen vegan Viscoelasticity wheat germ CRC label rouge DIY buckwheat T45 T55 T65 T80 T110 T130 T150 online virtuele workshop interactief microsoft teams google meeting zoom workshop voedselverspilling oud brood old bread gebuild meel builen kringloop cottage bakery fermentation quotient