/Circulaire Bakkerij, LAB & Café

Circulaire Bakkerij, LAB & Café

Gezellig eten in ons bakkerscafé
Proeven doe je in ons bakkerscafé waar je gezellig vegetarisch kunt eten en drinken. Soms kun je aan onze kneedtafel zelf je brood maken en zo deelnemen aan een oude sociale baktraditie. Naast onze broden kun je in onze bakkerswinkel – lokale en biologische  – benodigdheden kopen om zelf thuis te bakken. We zitten op de Linnaeusstraat in Amsterdam Oost en zijn goed bereikbaar via openbaar vervoer en slechts een paar minuten lopen verwijderd van het Muiderpoort station. Lees meer over ons verhaal in de media.

Circulair & Biologisch 
In onze bakkerij wordt oud brood op verschillende manieren hergebruikt. Zo laten we zien hoe je vrij eenvoudig  verspilling van voedsel kunt voorkomen. Onze methode van brood maken is geslecteerd door Nederland circulair als een best practice.  We gebruik in de keuken en bakkerij steeds meer biologische ingrediënten. Lees meer over onze maatschappelijke visie.

Bakkers LAB & Workshops
In het Bakkers LAB werken we met onze handen, we leren, experimenteren en zoeken naar verbindingen tussen verleden (ambacht) en toekomst (moderne wetenschap). Dat betekent ook terug naar de basis, fermenteren, kneden en het bakken van brood in steenovens. De inrichting van ons bakkerscafe is speels en de ruimte wordt regelmatig gebruikt voor vrolijke en educatieve evenementen.

Erkend leerbedrijf
We zijn een erkend leerbedrijf voor beroepsonderwijs & bedrijfsleven (SBB 25464). We organiseren workshops en leren je graag brood bakken. Voor bedrijven verzorgen we teambuilding en maatwerkprogramma’s.

Verder lezen:

Aankomende workshops & events

Workshop
Tijd/datum
Kosten

Desemkaart
We leveren op verschillende manieren een maatschappelijke bijdrage, o.a. door het delen van kennis en door informele educatie over voeding. Vanaf de oprichting van onze organisatie hebben we ons zuurdesem met het publiek gedeeld. Tijdens de corona pandemie is de vraag hiernaar sterk toegenomen en toen kwam ook het idee om de verspreiding van onze microbiële cultuur in kaart te gaan brengen. In mei 2021 zijn we daarmee gestart.Lees verder…

In 2017 opende we onze deuren voor het publiek en al vrij snel kwamen we er achter dat je aan de kassa zoveel meer kunt uitwisselen dan alleen maar geld.

TAGS

artisan bakery baking class bakkerij biologisch bloem bread brood cafe circular cooking cooking class culinair cursus desem desemcursus duurzaamheid education experiment fermenteren green health kadobon kookcursus kookstudio kookworkshop LAB meel microbaking microbakkerij microbe whisperer rogge rye science sourdough stone ground flour sustainability T65 T80 Frans bloem taming yeast vegan vegetarian vegetarisch voeding wetenschap workshop
acetic acid artisan artisan flour artisanal azijn azijnzuur Bakblik bakery baking class Bakkerslinnen Bakspray Banneton Bakspray Blauwstaal boekweit durum broodmeel buckwheat C. milleri Candida milleri cooking class Couches Deegkleedjes CRC label rouge kookstudio L. plantarum L. sanfranciscensis lactic lactobacilli Lactobacillus linnen melkzuur melkzuurbacteriën microbakkerij microbaking microbe whisperer Reologie Rheology rice flour rye S. cerevisiae Saccharomyces science steengemalen vegan Viscoelasticity wheat germ CRC label rouge DIY buckwheat T45 T55 T65 T80 T110 T130 T150 online virtuele workshop interactief microsoft teams google meeting zoom workshop voedselverspilling oud brood old bread gebuild meel builen kringloop cottage bakery