/Over onze circulaire bakkerij & café

Over onze circulaire bakkerij & café

Gezellig eten in ons Bakkerscafé
Proeven doe je in ons bakkerscafé waar je gezellig vegetarisch kunt eten en drinken. Aan onze kneedtafel kan je zelf brood maken en zo deelnemen aan een oude sociale baktraditie. Naast onze broden kun je in onze bakkerswinkel alle benodigdheden kopen om zelf thuis te bakken.

In onze bakkerij en tijdens onze workshops wordt oud brood als ingredient hergebruikt. Zo laten we zien hoe je op een natuurlijke manier beter brood kunt maken en verspilling van voedsel kunt voorkomen. Onze methode van brood maken is geslecteerd als een van de best practice voorbeelden door Nederland circulair!

Bakkers LAB & Workshops
In het Bakkers LAB werken we met onze handen, we leren, experimenteren en zoeken naar verbindingen tussen verleden (ambacht) en toekomst (moderne wetenschap). Dat betekent ook terug naar de basis, fermenteren, kneden en het bakken van brood in steenovens en op zoek naar de betekenis van dat woord ambacht. De inrichting van ons Bakkerij en Café is  speels en geschikt voor evenementen. Studenten die bij ons werken worden uitgedaagd om hun kennis op een creatieve manier met voeding, gezondheid en duurzaamheid te verbinden. Onze informele educatie programma’s worden op soms onverwachte locaties ingezet. We zijn een erkend leerbedrijf voor beroepsonderwijs & bedrijfsleven (SBB 25464). We organiseren workshops en leren je graag ook brood bakken. Voor bedrijven verzorgen we ook teambuilding en maatwerkprogramma’s. We zitten op de Linnaeusstraat in Amsterdam Oost en zijn goed bereikbaar via openbaar vervoer en slechts een paar minuten lopen verwijderd van het Muiderpoort station.

Maart 2017 opende we onze deuren voor het publiek en al vrij snel kwamen we er achter dat je aan de kassa zoveel meer kunt uitwisselen dan alleen maar geld.

Meer weten:

Aankomende workshops & events

Workshop
Tijd/datum
Kosten