/Does your gut hold the future?

Does your gut hold the future?

Speciale LAB workshop
Over voeding, duurzaamheid en de staat van onze planeet
Inclusief diner

Stelling:
We denken met ons eten. Voeding heeft veel invloed op de manier waarop we denken, keuzes maken en hoe onze planeet er voor staat. Kortom, does your gut hold the future?

Abstract
In deze speelse LAB workshop gaan we de stelling onderzoeken en kijken waar voeding en de staat (Planetary Health) van onze planeet elkaar ontmoeten. De stelling is ons vertrekpunt, niet noodzakelijk (on)waar. We zullen een link leggen tussen – gezonde – voeding en de invloed die dit op de aarde heeft. Volkoren brood klinkt gezond, maar wat gebeurt er nou eigenlijk met de vezels van het brood in je darmen? En heerlijk zo een avocado-toast vol met goede vetten, maar is dit daadwerkelijk een duurzaam alternatief voor een broodje hamburger? Baking Lab is een experimentele bakkerij, dus tijdens de workshop leer je ook iets over brood! Naast de workshop zullen we met z’n allen dineren. Voor dit diner zul je zelf ook een bijdrage leveren en zal de chef van de avond ons verder culinair verrassen. De workshop wordt gegeven door Sarah Veldman (Wageningen Universiteit, Master Food Technology, Food Digestion and Health) en Elise de Jong (UvA, Biologie & Future Planet Studies). Aan het einde van de avond heb je naast een leuke avond bij Baking Lab als het goed is ook echt iets nieuws geleerd om een bewuste keuze te maken over voeding en onze planeet.

Voor wie?
Algemeen publiek en geïnteresseerden in voeding. Ook geschikt voor green thinkers en food-professionals die inspiratie zoeken.

Ervaren
Brood maken
LAB: Verrassend gerecht maken en bespreken
Circulaire processen

Leren

Innovatieve manier leren over voeding, gezondheid en de betekenis van duurzaamheid.

Eten
Diner met geanimeerde discussie over het thema.

Registeren: Klik hier

Blijf op de hoogte:
Nieuwsbrief
Facebook