/Workshop Meelmix Recept

Workshop Meelmix Recept

In een notendop

  • Doe meelzak in een kom (afsluitbaar, voorkom uitdroging)
  • Voeg 210 ml warm / lauw water aan de mix toe
  • Meng het goed door (niet kneden)
  • Laat het ca 12 uur warm fermenteren (kamertemperatuur)
  • Doe minimaal twee keer een strech & fold (strekken en vouwen ), in het Nederlands noemen ze zit ook wel het doorslaan van het deeg. Doe dit bij voorkeur met een pauze van 30 – 60 min aan het einde van de dag. Meer keren herhalen kan tot een betere structuur, sterker deeg leiden.
  • Leg het deeg in de koeling (uitdrogen voorkomen).
  • Bak het de volgende dag in een hete oven (afgesloten Dutch Oven, ca 230 °C, 35 minuten) het koude deeg kan direct in de hete pan + deksel.
  • Haal de deksel er na 10 of 20 min af, zodat de korst kan vormen (stoom ontsnappen)
  • Proeven? Eerst het brood 1 uur buiten de oven laten afkoelen

Aanvullende context

Oud Brood?

Je kunt brood altijd even nat maken met water en daarna in de oven snel even oppiepen!