/Workshop brood & Zuurdesem

Workshop brood & Zuurdesem

[2] Workshop (Basis) & Desem, inclusief eten
De principes uit de basis workshop (1) kun je combineren in deze langere workshop (4 uur)  met lekker eten en het thema zuurdesem. Het eten bestaat uit onze vegetarische lunchkaart. Voorkennis is niet nodig om deze workshop te volgen.

De basistechnieken van brood en de wetenschappelijke onderbouwing daarvan komen in deze baklessen kort aan de orde. Je kunt kneden, brood shapen (deeg op spanning brengen) en natuurlijk vragen stellen. Je krijgt belangrijke tips en een recept om thuis aan de slag te gaan. Lees meer….

Zuurdesem (of desem) is een natuurlijke rijsmiddel. De ontdekking en gebruik hiervan voert terug naar de tijd van de oude Egyptenaren en de Bijbel, het begin van gerezen brood. Het deeg fermenteert hierbij met behulp van melkzuurbacteriën [Lactic Acid Bacteria (LAB)] en gisten die op een natuurlijke manier gekweekt worden. Hoe werkt desem en wat zijn de belangrijkste kenmerken om met desem te bakken? We bespreken de desem starter, de bijbehorende fermentatietechnieken en de invloed die ze hebben op de smaak, uiterlijk en de gezondheid van het brood hebben.

Voorkennis: Niet nodig, gevorderden kunnen deze workshop gebruiken om specifieke vragen over zuurdesem te stellen.
Tijdsduur: Ca.  3 uur
   

Leer meer: