/Workshop brood en zuurdesem

Workshop brood en zuurdesem

[2] Workshop (Basis) & Desem, inclusief eten
Onze basis workshop (1) kun je combineren met lekker eten en het thema (zuur)desem. Het eten bestaat uit onze vegetarische lunchkaart. Wijn is inbegrepen in deze workshop.

De basistechnieken van brood en de wetenschappelijke onderbouwing daarvan komen in deze baklessen kort aan de orde. Je kunt kneden, brood op spanning brengen, en natuurlijk vragen stellen. Je krijgt belangrijke tips en een recept om thuis aan de slag te gaan.

Zuurdesem (of desem) is een natuurlijke rijsmiddel. De ontdekking en gebruik hiervan voert terug naar de tijd van de Egyptenaren en de Bijbel, het begin van gerezen brood. Het deeg fermenteert hierbij met behulp van melkzuurbacteriën [Lactic Acid Bacteria (LAB)] en gisten die op een natuurlijke manier gekweekt worden. Hoe werkt desem en wat zijn de belangrijkste kenmerken om met desem te bakken? We bespreken de desem starter, de bijbehorende fermentatietechnieken en de invloed die ze hebben op de smaak en uiterlijk van het brood. Boek hier de cursus ‘Baking LABs’.

Voorkennis: Niet nodig, Wel handig
Tijdstip: In overleg
Tijdsduur:    Ca.  4 uur
Deelnemers:     Maximaal 9
Tarief: vanaf € 65 per persoon (minimaal € 455,- per workshop, of  7 mensen ).