Aan de eenvoud van brood gaan complexe biologische, chemische en fysische processen vooraf. Toch is brood maken niet moeilijk, maar ook weer geen piece of cake. Waarom eigenlijk? In de afgelopen decennia is hier veel onderzoek naar gedaan. In ons LAB wordt dit onderzoek verkend en samen met de studenten die bij ons werken worden onze bevindingen onder andere via workshops en educatieve programma’s aan een breed publiek uitgelegd. Op deze manier helpen studenten al op jonge leeftijd op een originele manier invulling te geven aan actuele maatschappelijke thema’s zoals voeding, gezondheid en duurzaamheid.
Elise de Jong (UvA, Future Planet Studies)
Sarah Veldman (Wageningen Universiteit, levensmiddelentechnologie)
Emily IJzerman (UvA, Media)
Julée Al-Bayaty de Ridder (UVA, AUC)
Ashraf Mubuuke (Havo student)
Eva Wijma (UVA, Biomedical Sciences)
Yassine Ejdaa (UvA, Future Planet Studies)
Renee Clausing (Uva, Neurobiology)
Pepijn Korfage (Toneelschool Amsterdam)
Hanne van Beuningen (Uva, future Planet Studies)
Floor Custers (UvA, Filosofie)
Mayke Daniels (Uva, Filosofie)
Phoebe Pryor (Kunstenaar)
Julie Divakova ( UvA, Filosofie)
Merel Hooger (VU, Environmental Resource Management)
Charlotte Allen (Designer)
Julie Anne ( University of Ottawa, Marketing)
Janine Plaisier (UvA, psycholoog, onderzoeker, taarten en advies)
Jechiam Gural (Initiatiefnemer Baking Lab, UvA, biologie)