/Gezond & Duurzaam

Gezond & Duurzaam

Voeding, gezondheid en duurzaamheid zijn thema’s die steeds meer mensen bezig houden. In ons LAB proberen we deze onderwerpen met elkaar te verbinden en concrete betekenissen te geven. Dat doen we soms gesteund door wetenschappelijke kennis en bijna altijd door het inzetten van onze creativiteit.

We bereiden onze gerechten zo vers mogelijk. We proberen reststromen die doorgaans weggegooid worden in verassende gerechten te veranderen. Niet omdat het moet, maar omdat het leuk is om nieuwe waarden te creëren, en wie weet, ook nieuwe normen te ontdekken. Zo hergebruiken we de fruitvezels die overblijven bij het persen van onze fruitsapjes in brood, taarten en andere gerechten en maken we eten dat helpt onze “verwende darmen” beter te trainen. In ons Bakkers Lab is ruimte om hiermee te experimenteren. Restwarmte uit de bakkerij wordt gebruikt om onze compostbak bij te warmen en voor het genereren van geur, die via onze geurpaal buiten te ruiken is. Ook oud brood en croissants worden regelmatig hergebruikt.

In onze bakkerij en tijdens onze workshops wordt oud brood als ingredient hergebruikt. Zo laten we zien hoe je op een natuurlijke manier beter brood kunt maken en verspilling van voedsel kunt voorkomen. Lees meer: “Afval is voor mij een term voor gebrek aan creativiteit“. Onze methode van brood maken is geslecteerd als een van de best practice voorbeelden door Nederland circulair!

Op deze manier worden de jonge studenten die bij Baking Lab Amsterdam werken uitgedaagd om stapsgewijs circulaire smaakmakers te worden en hun ervaring en kennis in de vorm van workshops en andere programma’s met het publiek te delen.

Lees meer: