Home/= Gezond <> Circulair ?

= Gezond <> Circulair ?

Voeding, gezondheid en duurzaamheid zijn thema’s die steeds meer mensen bezig houden. In ons LAB proberen we deze onderwerpen op een authentieke manier met elkaar te verbinden. Dat doen we soms gesteund door wetenschappelijke kennis en bijna altijd door het inzetten van onze creativiteit.

We bereiden onze gerechten zo vers mogelijk. Vrijwel alle reststromen die men doorgaans als afval ziet proberen we in verassende gerechten te veranderen. Niet omdat het moet, maar omdat het leuk is om nieuwe waarden te creëren en daar de normen van af te leiden. Zo hergebruiken we soms de fruitvezels die overblijven bij het persen van onze fruitsapjes in bepaalde gerechten om  onze “verwende darmen” beter te trainen. In ons Bakkers Lab bieden we ruimte om hiermee te experimenteren. 

In onze bakkerij en tijdens onze workshops wordt oud brood als ingredient hergebruikt. Zo laten we zien hoe je op een natuurlijke manier beter brood kunt maken en verspilling van voedsel kunt voorkomen. Lees meer: “Afval is voor mij een term voor gebrek aan creativiteit“. Onze methode van brood maken is geslecteerd als een van de best practice voorbeelden door Nederland circulair!  Restwarmte uit de bakkerij wordt ook gebruikt om onze compostbak bij te warmen en voor het genereren van geur, die via onze geurpaal buiten te ruiken is. 

Op deze manier worden de jonge studenten die bij Baking Lab Amsterdam werken uitgedaagd om stapsgewijs circulaire smaakmakers te worden en hun ervaring en kennis in de vorm van workshops en andere programma’s met het publiek te delen.

Lees meer: