Nieuws items

Bij-en-Brood

Een zoete wetenschappelijke ontdekkingsreis voor kinderen in de natuurtuin van Jeugdland De belangstelling van mensen voor bijen gaat terug naar de oudheid. De honing die bijen produceren was lang geleden al een geliefde zoetstof. Toen…

Leuke weetjes over bijen en brood

Weekend van de wetenschap, Brood en Bijen Zondag 2 oktober 2022 Bijen, Brood & Energie Een bijkolonie is een superorganisme. Het heeft een zeer grote caloriebehoefte. In de zomer bestaat een bijenvolk uit ongeveer 50-60.000…

Brood & Bijen op Jeugdland (Weekend van de…

Een zoete wetenschappelijke ontdekkingsreis voor kinderen in de Hemelse tuinen op Jeugdland ( De voormalige kinderboerderij Jeugdland Amsterdam is mede door door Roos Kuipers omgevormd tot stadslandbouwgebied. De Hemelse Tuin is inmiddels een groene oase…

kerstontbijt baking lab amsterdam

Kerstontbijt in Amsterdam Oost

Begin je kerst goed door jezelf of je vrienden, familie of buurman te verwennen met dit heerlijke kerstontbijt van Baking Lab! Bestel snel via deze link, en haal het pakket op eerste Kerstdag op (25…

Drie Broden – Drie Geluiden

Bekijk ook onze nieuwe thema workshop, gericht op deelnemers die al ervaring hebben met het bakken met zuurdesem en dieper in willen gaan op de onderliggende principes. De workshop is inclusief eten en drinken. [1] Het mes [2] Klop [3]…

Zeven vragen: Hannie van den Bergh

Bij Baking Lab zijn regelmatig vrijwilligers aan het werk. Ze helpen in de bakkerij en leren zo meer over het maken van brood en onze circulaire processen. Wie zijn deze mensen, waar komen ze vandaan…

Brood is een taal die iedereen kent

Elke maand interviewt De Gezonde Stad een duurzame Amsterdamse koploper. Deze maand spreken we er maar liefst twee tegelijk. Elise en Taylor werken voor Baking Lab. In deze ‘Willie Wortel-omgeving’ kunnen mensen leren over brood…

Micropia Artis Onderzoekt een Desemsprookje

ARTIS-Micropia onderzoekt en vindt azijnzuurbacteriën als smaakmakers in zuurdesemDit bericht is in samenwerking met Micropia (Artis) tot stand gekomen. Zuurdesem wordt al millennia lang wereldwijd gegeten, en smaakt overal anders. Micropia onderzocht de microbiële samenstelling…