Nieuws items

DESIGNING CITIES FOR ALL

How can we understand and live together in the world without falling into a human-centric mindset? This DCF RE-generation program at Pakhuis de zwijger focuses on the practices and ideas that listen to the voices…

Gluten & Helium

Baking Lab Amsterdam biedt teamleden de gelegenheid om de fundamentele principes van het fermenteren en bakken van brood te verkennen. Hier bestudeerden we de effecten van zout, zuren en het kneden van deeg op de…

A different kind of bakery

How do people perceive Baking Lab? According to  culture reporter, photographer and journalist @_kanuchova , who writes  for  @the.amsterdammer  we can look at Baking Lab as a “third place”. This sociological term  (Ray Oldenburg) refers…

Voeding & Gezondheid : Circulair Samenwerking met Hogeschool…

Baking Lab en Studenten Hogeschool Inholland bedenken ‘Ouwe Kerelkoek’ Baking Lab is op allerlei manieren betrokken bij het promoten van circulaire concepten die bijdragen aan het voorkomen van voedselverspilling.  Zo hebben wij deelgenomen aan het…

Handen, desem en brood

Susi Bálint is een culinair fotograaf, schrijver en onderzoeker die zich verdiept in culinaire verhalen door middel van smaken, kleuren en aroma’s. Na een zuurdesemcursus bij onze bakkerij te hebben gevolgd, stelde zij voor om…