Nieuws items

Rewilding Spaceship Earth

Aankomende zomer komen wetenschappers van over de hele wereld naar Amsterdam voor de inVIVO 2020 conferentie om kennis uit te wisselen over het omgaan met klimaatverandering, het verlies van biodiversiteit en toenemende bevolkingsgroei op onze planeet. Balans vinden…

Elise bakt dankzij de wetenschap beter brood

Auteur: Laura ter steeg. Dit artikel verscheen op 13 november 2019 in de Folia, het journalistieke medium voor, over en door studenten, docenten en medewerkers van de Universiteit van Amsterdam (UvA) In de Linnaeusstraat zit…

Geschenk & 24H Oost

In veel culturen draaien uitwisselingssystemen rond het geven en ontvangen van geschenken. Vaak hebben deze geschenken een bijzondere sociale, spirituele of economische waarde waarmee een speciale boodschap of betekenis wordt gecommuniceerd. Het ontvangen van een…

Brood bakken is wetenschap!

Weekend van de wetenschap 5 & 6 oktober Verhoudingen, mengen, kneden, rijzen, bakken. Wat gebeurt er eigenlijk allemaal als je brood maakt en wat doen al die bacteriën en gisten in je brood? Ga aan…

Ammehoela!

De verdwijning van de ambachtelijke bakker Nostalgie, mooi. Kleinschaligheid prachtig en diversiteit belangrijk. Ammehoela! Volgens de website Onze Taal heeft ammehoela betrekking op koning Amanoellah van Afghanistan (1892-1960). “ Deze koning wilde zijn land naar…

Rituelen in Amsterdam Oost

Foto, Nadine Stijns. Audio, Nina van Hattum. Rituelen uit de wereld: Amsterdam zit er vol mee. Net als het Tropenmuseum. Het zijn gebruiken die betekenis en kleur geven aan ons leven. Ze horen bij gebeurtenissen…

Tentoonstelling Tropenmuseum

Tropenmuseum heeft een Popup tentoonstelling georganiseerd. Rituelen en betekenis in Amsterdam Oost. Brood hoort daar natuurlijk bij en in dat geval Baking Lab ook. Een foto en een audiorapportage, Elise en Yassine, future planet studenten…

Bread waste, a key ingredient for a European…

Press release (only in English):Emerging media technologies & food storytelling Amsterdam, 22 May 2019 According to a recent report by the UN, one-third of all food produced in the world is wasted every year. If…

Italian Food Tasting

On Saturday 6 April 2019 Chiara's Food hosted at Baking Lab it's very first tasting event. 30 people attended, all food lovers, enthousiastic about discovering products from new areas and willing to share their passion…

Special workshop

Upcoming:Special workshop & dinner about the magic of wheat, including vegan food and how to make meat out of wheat. Learn more: Binnenkort: Speciale workshop over de magie van tarwe, inclusief veganistisch eten en het…