Nieuws items

Drie Broden – Drie Geluiden

Bekijk ook onze nieuwe thema workshop, gericht op deelnemers die al ervaring hebben met het bakken met zuurdesem en dieper in willen gaan op de onderliggende principes. De workshop is inclusief eten en drinken. [1] Het mes [2] Klop [3]…

Zeven vragen: Hannie van den Bergh

Bij Baking Lab zijn regelmatig vrijwilligers aan het werk. Ze helpen in de bakkerij en leren zo meer over het maken van brood en onze circulaire processen. Wie zijn deze mensen, waar komen ze vandaan…

Brood is een taal die iedereen kent

Elke maand interviewt De Gezonde Stad een duurzame Amsterdamse koploper. Deze maand spreken we er maar liefst twee tegelijk. Elise en Taylor werken voor Baking Lab. In deze ‘Willie Wortel-omgeving’ kunnen mensen leren over brood…

Micropia Artis Onderzoekt een Desemsprookje

ARTIS-Micropia onderzoekt en vindt azijnzuurbacteriën als smaakmakers in zuurdesemDit bericht is in samenwerking met Micropia (Artis) tot stand gekomen. Zuurdesem wordt al millennia lang wereldwijd gegeten, en smaakt overal anders. Micropia onderzocht de microbiële samenstelling…

ROEF Festival: Vuur (Brood) & Beschaving

Waar de geur van Baking Lab’s versgebakken brood normaal gesproken vanuit een uithangbord de straat op wordt geblazen, kwamen de geuren tijdens ROEF festival van het dak van Volkshotel gewaaid.  De setting gaf op het…

Elise bakt dankzij de wetenschap beter brood

In de Linnaeusstraat zit de onderneming Baking Lab, waar ze met behulp van wetenschappelijke kennis experimenteren bij het bakken van brood. Kersvers UvA-alumnus Elise de Jong (23) organiseert bij Baking Lab momenteel een reeks workshops…

Suiker, vriend of vijand?

Vaak wordt van koolhydraten gedacht dat ze ongezond zijn. Koolhydraten zijn opgebouwd uit suikers, en dit zijn dikmakers. Deze gedachte is deels onterecht. Suikers vormen de energiebron voor een onmisbaar orgaan in ons lichaam, de…

Bakkers voor Beiroet

Baking Lab in Amsterdam vult de actie Bakkers voor Beiroet op geheel eigen wijze in, in elk geval op vrijdag 14 augustis. De bakkerij met bakkerscafé bakt al langer Libanees brood (pita’s) en wil er…

kerstontbijt baking lab amsterdam

Kerstontbijt Amsterdam Oost

Verwen jezelf of verras iemand anders met een vers kerstontbijt van Baking Lab! Bestellen kan tot en met 24 december 15.00 uur. Je kan het ontbijt ophalen op Eerste Kerstdag (25 december) tussen 8.30 en…

Trouw: De broodlaborant

September 2017 verscheen een mooi interview in dagblad Trouw over Baking Lab.  “Over brood praat je niet, over brood filosofeer je” Lees tekst   Bekijk foto   Artikel op trouw.nl