News posts

Ethisch Eten Podcast & Voedselverspilling

Lise Kromhout ( Baking Lab) is geïnterviewd voor de nieuwe podcast serie over ethisch eten en het voorkomen van voedselverspilling. Naast Lise zijn in de podcast ook te horen: In de keuken bij Floris (fermentatie),…

Rise! Magazine: Circulair Ondernemen

Lees ook: Is de tijd van “opschraling” voorbij? Lees meer over ons Educatief en Circulair Bakkers Lab Het Rise! artikel (feb 2024) hieronder Beter brood dankzij de wetenschap Aan de Linnaeusstraat in Amsterdam-Oost staat een…

DESIGNING CITIES FOR ALL

How can we understand and live together in the world without falling into a human-centric mindset? This DCF RE-generation program at Pakhuis de zwijger focuses on the practices and ideas that listen to the voices…

Gluten & Helium

Baking Lab Amsterdam enables team members to explore the fundamentals of baking. Here we studied the effects of salt, acids and kneading on the properties of gluten extracted from strong American wheat flour (14.5 %…