News posts

Bee-Bread

A sweet and scientific journey for children in the gardens of Jeugdland People’s interest in bees goes back to ancient times. The honey that bees produce has long been a popular sweetener. When people started…

Interesting facts about bees

Science Weekend The Netherlands, Bees and Bread. Sunday 2 October 2022 Bees, Bread & Energy A bee colony is a superorganism. It has a very high calorie requirement. In summer, a bee colony consists of about 50-60,000…

Brood & Bijen op Jeugdland (Weekend van de…

Een zoete wetenschappelijke ontdekkingsreis voor kinderen in de Hemelse tuinen op Jeugdland ( De voormalige kinderboerderij Jeugdland Amsterdam is mede door door Roos Kuipers omgevormd tot stadslandbouwgebied. De Hemelse Tuin is inmiddels een groene oase…

kerstontbijt baking lab amsterdam

Christmas breakfast in Amsterdam East

Treat your loved ones or yourself with a delicious Christmas breakfast from Baking Lab! The breakfast will be filled with fresh, homebaked goods. Order here, and pick it up at Christmas Day (25th of December).

Three Loaves – Three Sounds

Check also our new sourdough theme workshop, made for participants who already have experience with baking and want to learn more about the underlying principles. This workshop includes food and drinks. [1] The Knife [2]…

Zeven vragen: Hannie van den Bergh

Bij Baking Lab zijn regelmatig vrijwilligers aan het werk. Ze helpen in de bakkerij en leren zo meer over het maken van brood en onze circulaire processen. Wie zijn deze mensen, waar komen ze vandaan…

Brood is een taal die iedereen kent

Elke maand interviewt De Gezonde Stad een duurzame Amsterdamse koploper. Deze maand spreken we er maar liefst twee tegelijk. Elise en Taylor werken voor Baking Lab. In deze ‘Willie Wortel-omgeving’ kunnen mensen leren over brood…

Micropia Artis Researching a Sourdough Fairy Tale

ARTIS-Micropia researches and finds acetic acid bacteria flavouring sourdoughThis article was created in collaboration with Micropia (Artis). Sourdough has been eaten worldwide for millennia, and tasted differently everywhere. Micropia investigated the microbial composition of sourdough…