Home/Nieuws items/Special: Brain-nutrition, sourdough and fermentation

Special: Brain-nutrition, sourdough and fermentation

Excuses, de kaartverkoop voor dit event is gesloten, omdat het event reeds verlopen is.
 •  november 16, 2023
   17:30 - 20:30
 •  november 30, 2023
   17:30 - 20:30

Nourish your brain, Cultivate your gut!

De workshop

Tijdens deze workshop special in onze circulaire bakkerij gaan we dieper in op de gezondheid van ons brein. Wat bedoelen we eigenlijk met een gezond brein, welke rol speelt voeding hierbij en wat heeft fermentatie met hersengezondheid te maken? Heb je je ooit afgevraagd waarom zuurdesem vaak wordt aangeprezen als een gezonder alternatief voor gistbrood? Waarin verschillen prebiotica en probiotica van elkaar en wat hebben ze met elkaar en de hersengezondheid te maken?

Tijdens deze workshop over gezonde voeding voor je hersenen wisselen we theoretische sessies af met praktische. Samen zullen we zuurdesem brood shapen en scoren en passen we verschillende vormen van fermentatie toe. Omdat Baking Lab een circulaire bakkerij is, leggen we je ook uit hoe we voedselverspilling voorkomen door oud brood te hergebruiken als ingrediënt voor beter brood.

Wat neem je mee naar huis aan het eind van de workshop? Een desembrood, een starter van ons, een fles met een (toekomstig) gefermenteerd drankje en een hand-out met informatie waarvan wij denken dat je het nodig hebt om de geleerde kennis toe te passen in je dagelijkse leven.

Voor wie?

Deze workshop is voor mensen die meer willen leren over (zuurdesem) bakken en fermenteren vanuit een gezondheidsperspectief, en hoe ze die kennis in hun leven kunnen integreren. We gaan het hebben over verschillende vormen van fermenteren en hoe je dit thuis kunt toepassen. We gaan in op enkele stappen van het bakken van zuurdesembrood en je kunt hierover al je vragen stellen, maar we zullen niet het hele proces bespreken. Is jouw doel om dieper in te gaan op het hele bakproces, kijk dan eens naar onze andere workshops.

Onderwerpen:

 • Introductie in de hersengezondheid
 • De rol van voedingsstoffen op hersengezondheid
 • De belangrijkste concepten met betrekking tot fermentatie
 • De verschillende voedingswaarden van gefermenteerd voedsel
 • Het gebruik van verschillende vormen van fermentatie om probiotische voeding te creëren
 • Het maken van een gefermenteerd drankje
 • Shapen, scoren en bakken van desembrood

Taal workshop:

Engels

Opmerkingen:

 • Vegetarische en veganistische snacks zijn bij de workshop inbegrepen!

locatie  

Telefoon locatie 020 240 0158

Locatie website:

Adres
Linnaeusstraat 99, Amsterdam, Noord-Holland, 1093 EL, Netherlands

Beschrijving:

Baking Lab venue description.