Steeds meer mensen willen zelf producten kunnen maken en ontdekken hoe ambachtelijke technieken bijdragen aan creativiteit en zelfstandigheid. Tijdens deze workshop duiken we in de wereld van ambacht en wetenschap, en leer je hoe eeuwenoude technieken verrassend actueel kunnen zijn. Zo brengen we het ambacht op een toegankelijke manier weer tot leven.
Brood maken lijkt misschien eenvoudig, maar achter dat simpele broodschilletje gaan boeiende biologische, chemische en fysische processen schuil. Waarom is het soms zo lastig om het perfecte brood te bakken? Wat gebeurt er eigenlijk tijdens het rijzen en bakken? We nemen je mee in het onderzoek dat hierover is gedaan — en vertalen dit naar de praktijk.
Onder begeleiding van ons team leer je niet alleen de technieken, maar ontdek je ook de verhalen en wetenschap achter het ambacht.
Creatief, eigentijds en met beide handen in het deeg.
Tijdens deze workshop:
- Leer je ambachtelijke technieken toepassen in de praktijk
- Ontdek je de wisselwerking tussen ambacht en wetenschap
- Ga je naar huis met nieuwe vaardigheden én vers, zelfgemaakt brood
Voor wie?
Voor iedereen die nieuwsgierig is naar ambachtelijke technieken en zin heeft om met hoofd én handen aan de slag te gaan.
Locatie: Baking Lab Amsterdam
Duur: [tussen de 2 en 3 uur]
Meer informatie : zie actuele workshops
Baking Lab Amsterdam, waar ambacht en wetenschap elkaar ontmoeten.