//Hergebruik van oud brood als broodverbeteraar

Hergebruik van oud brood als broodverbeteraar

We verkennen nieuwe wegen om het verhaal van brood te delen met het publiek. Daarbij leggen we op creatieve manier verbindingen met de thema’s; voeding, voedselverspilling en gezondheid. In onze circulaire bakkerij en tijdens onze workshops wordt oud brood als ingrediënt hergebruikt. 

Meer leren over ons eten
We organiseren workshops en maatwerkprogramma’s en bespreken fundamentele principes uit de wetenschap die uiteindelijk ten grondslag liggen aan het bereidingsproces van brood, fermentatieprocessen en de smaak van ons eten.

Hergebruik oud brood
Volgens het voedingscentrum wordt in Nederland tussen de 106 en 147 kg per persoon aan voedsel per jaar weggegooid. Brood scoort hoog op de lijst van voedselverspilling. Wij laten zien hoe je oud brood kunt hergebruiken als broodverbeteraar.

Bent u op zoek naar een manier om uw brood op een natuurlijke manier te verbeteren? Wij gooien oud brood niet weg, maar hergebruiken het als broodverbeteraar. Deze methode wordt nu vermeld als een “best practice” in Nederland Circulair :

Leer meer over circulair bakken op een van onze workshops.

Het verleden circuleert in het heden….

En……. ook in de wiskunde worden nu opeens inzichten uit het verleden als ontdekkingen vermeld, New York Times, 5 februari. Op zoek naar het antwoord op: ax² + bx + c = 0?


[This Professor’s ‘Amazing’ Trick Makes Quadratic Equations Easier. A mathematician has rediscovered a technique that the ancient Babylonians used. New York Times Published Feb. 5, 2020 ]